Teknologi

Information om innovation, teknik, design, produktudvikling, robotter, digitalisering, elektronik

Vi har her samlet ressourcer, der er gode, når du skal finde informationer inden for teknologi, hvad enten du har fokus på teknologi, byggeri, arkitektur og design eller produktudvikling.

Du skal være opmærksom på:

  • at bøger er gode til det teoretiske og til det mere overordnede
  • at artikler er gode til det aktuelle, specifikke virksomheder og produkter samt (forbruger)tendenser
  • at der også findes mange gode sider på nettet, når du kender de specifikke søgeord og produkter – f.eks. produktdatablade

Du kan bruge Viborg Bibliotekernes database for at se, hvad vi har i Viborg. Du kan bruge bibliotek.dk for at se (og bestille), hvad der er på alle landets biblioteker, hvad enten du har brug for bøger, artikler, film eller andet.

 

Links til gode kilder, når du arbejder med teknologi

Du kan måske også bruge disse:

Ebook Central og Ebook Central Plus er engelsksprogede databaser med lærebøger, hvor du finder bøger indenfor bl.a. inden for bl.a. arkitektur, computer science og engineering,  du kan browse via topics eller søge fuldtekst i bøgerne og du kan tilgå emnerne både på bog- og kapitelniveau. 

Google scholar er Googles (og din) indgang til at søge udelukkende i videnskabelige kilder artikler, afhandlinger, specialer, bøger og uddrag fra akademiske forlag. Desuden søger du i dokumentdatabaser, universiteter og andre videnskabelige og faglige organisationer.
Tip! Du kan også bruge den til at finde artikler, som du i forvejen kender titlen på

Pressreader er en samlet indgang til internationale aviser og tidsskrifter. Du finder især artikler fra populærvidenskabelige tidsskrifter, de nyeste artikler i originalt format (avisartikler - max 90 dage gamle), der er artikler på mere end 60 forskellige sprog.