Digitalt

Nye sprog og viden udefra

Lær sprog og få adgang til den vide verden – gennem biblioteket

Af Hanne Faurholdt

Transparent Language Online – TLO

På Viborg Bibliotekerne har vi fået en ny adgang til at lære sprog: Transparent Language Online – og den er ganske gratis.

TLO kan anvendes både, hvis du er begynder eller mere øvet, og gerne vil kunne samtale mere på et sprog. Du kan arbejde med at lytte, tale, læse og skrive, lave sætningskonstruktioner, og øve grammatik samt forskellige typer af øvelser, der tilpasses dit niveau. 

Der er mere end 110 sprog at vælge imellem. Så uanset om du skal rejse til et land lidt mod nord eller til et land syd for ækvator, så er chancen for at du kan komme til at lære sproget ret god – der er både mulighed for at lære islandsk og thai. Til nogle sprog er der også en ’Kidspeak’ hvor undervisningen er målrettet børn.

Og kender du nogen, som gerne vil lære (mere) dansk, så er TLO også oplagt.

PressReader – artikler fra hele verden

Hvis du gerne vil holde dine sprogkundskaber ved lige eller gerne vil følge med i dit foretrukne lands nyheder, kan du med fordel læse artikler på de sprog, som er dine foretrukne. Du har adgang til alverdens aviser og tidsskrifter fra Pressreader.

Igennem Pressreader kan du:

  • læse de sidste nyheder fra bl.a. Washington Post, Le Figaro eller Okaz
  • du har mulighed for at læse dem 90 dage tilbage
  • du kan læse om mode i Vogue, om økonomi i Forbes, om biler i Top Gear og om det nyeste indenfor teknologi i BBC Science Focus.

Få adgang

Både for Transparent Language Online og Pressreader er der mulighed for at tilgå dem på PC men der er også en app adgang. Læs mere på Viborg Bibliotekernes hjemmeside under ”Digitale Tilbud” om hvordan du får adgang. Husk at du skal bruge dit bibliotekslogin for at anvende dem.

God sommer med Viborg Bibliotekernes digitale og fysiske materialer.