Anbefalinger til voksne

Anbefalinger fra bogcaféen på Skakbrættet den 5. oktober

Denne lørdag formiddag kunne man møde bibliotekarerne Charlotte Hvorslev, Merete Breinhild Johansen og Anette Koue.

De præsenterede en række læseværdige bøger inden for en række forskellige genrer.

Nedenfor ses listen som primært består at skønlitterære bøger, men også enkelte fagbøger.

Rigtig god læselyst.

Af Anette Siem Kristensen

Tags

Bogcafé

Charlotte anbefaler:

Pip Williams: Bogbinderen fra Jericho

Peggy og tvillingesøsteren Maude arbejder i bogbinderiet i Oxford University Press. Da 1. verdenskrig bryder ud forlader mændene arbejdspladsen, og nye og uforudsete muligheder byder sig til, især for Peggy. 

 

Julia Quinn: Fønikskronen
San Francisco, 1906. Sopranen Gemma og syersken Suling er to vidt forskellige kvinder med en drøm om et bedre liv. Kvindernes skæbne hvirvles ind i hinanden i mødet med en mystisk rigmand, og da katastrofen rammer, er deres liv forandret for altid. 

 

Kristin Hannah: Himlen over vildmarken
Leni og hendes forældre flytter til vildmarken i Alaska for at få en ny start. Men i den barske natur bliver tingene sat på spidsen, og indre dæmoner kommer frem under den lange, mørke vinter. 

 

Emily Gunnis: De efterladte piger
I 1975 rykker den unge betjent Jo Hamilton ud til et husspektakel, der får alvorlige konsekvenser, og husets to små piger ender på børnehjem. I 1985 forsvinder den ældste pige sporløst, og i 2015, få dage inden Jo skal på pension, findes resterne af en kvinde. 

 

David Garmark: Kæntring
Den 68-årige pensionerede retsmediciner Walther Brinks liv bliver vendt på hovedet, da hans barnebarn dør og efterlader sin datter i hans varetægt. Mens Walther sørger og prøver at lære sit oldebarn at kende, kan han ikke helt ryste fornemmelsen af, at dødsfaldet ikke var et uheld, af sig. 

 

Leif Sylvester: Ama´rkaner: scener fra min barndom og ungdom: de første 19 år 

Leif Sylvester deler rundhåndet ud af anekdoter og erindringer fra en tid, hvor det ikke altid var let at være barn og ung med store drømme og forventninger. (99.4)

 

Merete anbefaler:
 

Britt Nørbæk: 111 søde steder som du skal se

Rejseguide med 111 af de bedste, særligste og sødeste steder i Danmark, som enhver slikmund må besøge. (64.101)

 

Soraya Lane: Den italienske datter 
Den spirende vinmager Lily Rhodes opdager, at hendes bedstemor var adopteret. En hemmelig æske med papirer efter bedstemorens biologiske familie fører til Italien, hvor hun følger sporene efter sine oldeforældre og deres tragiske kærlighedshistorie.

 

Katie Fforde: Et landligt ly 
Fran er flyttet fra London og ind på sin tantes idylliske, men nedslidte gård i Cotswolds. Hvis Fran igennem ét år kan klare driften af gården, er den hendes. Fran får dog snart brug for hjælp fra den erfarne og tiltrækkende nabo, Anthony Arlingham. 

 

Ninni Schulman: Mens vi legede 
Den tidligere efterforsker Ingrid Wolt løslades efter tre år i fængsel. Af forskellige grunde må hun væk fra sit gamle miljø og bosætter sig ved Siljansøen i en lille by. Byen er præget af spekulationer om 12-årige Matthias, der forsvandt året før. 

 

Marianne Cedervall : Mord på øen 

Anki flytter til Gotland for at nyde sit livs efterår, men hærværk og mord formørker lykken. Måske hun selv kan finde gerningsmanden? 

 

Lars Rasmussen: What the fuck, Lars? 
Lars Rasmussen fortæller om sit liv både før og efter hans ADHD- og autismediagnoser blev stillet. (99.4)

 

Anette anbefaler:

Amor Towles: Høflighedens forskrifter
En episk dannelsesroman, der foregår i 1930'ernes New York. Nytårsaften møder Katey en rig og charmerende bankmand og dette møde ændrer Kateys liv. 

Sara Paborn: Den sorte tråd
Tre kvindeskæbner flettes sammen omkring et nyåbnet kursussted, en dagbog og en samling sort silketråd. 

Emi Yagi: Dagbog fra et tomrum
Satirisk roman om arbejdskultur og patriarkalske værdier i det moderne Japan. 

Torben Munksgaard: Missionær
Efter et skænderi kører efterlønneren Jørgen væk fra sin kone Lise. Han bliver bogstaveligt talt væk.

Lærke Kløvedal: Sømærke: erindringsfortælling
Lærke Kløvedal ser tilbage på sin opvækst i Thy. Hendes far, Troels Kløvedal, sejlede rundt på verdens have. Han rejste væk fra hverdagen, men hverdagen var også Lærke. (99.4)