Humaniora

Information om dansk, sprog, film, teater, medier, kunst, musik og litteratur

Du skal være opmærksom på:

  • at bøger især er gode til skønlitterære tekster og kunstværker, til at få et samlet overblik over et emne, land ol. samt til den faglige teori
  • at artikler er gode til det aktuelle, debat og mening, analyser, formidlet forskning og undersøgelser
  • at statistik er god til analyse og dokumentation i forhold til bl.a. demografi, økonomi og sociale forhold
  • at dokumentarudsendelser ol. er gode som dokumentation, debatindlæg og analyseobjekter

Du kan bruge Viborg Bibliotekernes database for at se, hvad vi har i Viborg. Du kan bruge bibliotek.dk for at se (og bestille), hvad der er på alle landets biblioteker, hvad enten du har brug for bøger, artikler, netkilder, film eller andet.

 

Links til gode online kilder, når du arbejder med humaniora:

Du kan måske også bruge nogle af disse:

Bibzoom er bibliotekernes platform for musikformidling. Her kan du lade dig inspirere af anmeldelser, artikler og lytteguides.

Danmarks Statistik er Danmarks officielle indgang til statistik, hvor du kan finde informationer i form af tabeller og analyser om bl.a. demografi, indkomst, beskæftigelse, nationaløkonomi og valg – brug gerne emnegrupperne finde historisk statistik i f.eks. Statistiske årbøger tilbage til 1896 selv oprette tabeller ud fra de kriterier, du har brug for henvisninger til andre landes statistikker.

Ebook Central og Ebook Central Plus er engelsksprogede databaser med lærebøger, hvor du finder bøger inden for bl.a. historie, samfundsforhold, litteratur og kunst du kan browse via topics eller søge fuldtekst i bøgerne du kan tilgå emnerne både på bog- og kapitelniveau.

Google scholar er Googles (og din) indgang til at søge udelukkende i videnskabelige kilder som artikler, afhandlinger, specialer, bøger og uddrag
fra akademiske forlag, dokumentdatabaser, universiteter og andre videnskabelige og faglige organisationer
Tip! Du kan også bruge den til at finde artikler, som du i forvejen kender titlen på 

Videnskab.dk er et medie, der skriver nyheder og baggrundsartikler om forskning. Du kan finde artikler og forskningsnyheder i forhold til samfundsvidenskab, se især i ”Kultur & Samfund”. Du kan desuden finde forskernes egen formidling af deres forskning i Forskerzonen.