Det åbne bibliotek

Brug biblioteket alle dage 7-22

Du kan lukke dig ind med dit sundhedskort på alle biblioteker i Viborg Kommune.

 

Brug biblioteket - det er dit og mit

Du opfordres til at passe godt på dit bibliotek og tage del i, at det er et rart og ordenligt sted at komme. Biblioteket er fælles ejendom til glæde og gavn for alle. Derfor bygger det Åbne Bibliotek på et tillidsforhold mellem biblioteket og dem, der bruger det.

 

Sådan bruger du det Åbne Bibliotek

Det Åbne Bibliotek er et ekstra tilbud udover den åbningstid, hvor der er personale til at hjælpe. Vi kalder det selvbetjent åbningstid. I den selvbetjente åbningstid skal du klare dig selv.

 

Sådan får du adgang

Du kan lukke dig selv ind i biblioteket uden for den betjente åbningstid, hvis du:

  • er oprettet som bruger på Viborg Bibliotekerne
  • har dit sundhedskort med
  • er fyldt 16 år
  • Du får adgang til det Åbne Bibliotek ved at køre dit sundhedskort gennem kortlæseren ved indgangen til biblioteket og indtaste din pinkode.  Når du lukker dig ind på biblioteket, registreres dit cpr-nummer samt tidspunktet for, hvornår du kom ind i biblioteket

 

Hvornår kan jeg bruge det Åbne Bibliotek?

Du kan bruge biblioteket fra kl. 7-22 alle ugens dage (på hovedbiblioteket og i Karup er der tilpassede åbningstider for det Åbne Bibliotek)

 

Hvornår kan jeg få hjælp af personalet?

I den betjente åbningstid kan du, som i dag, få hjælp af personalet til at finde materialer og informationer, ligesom du også kan få hjælp til at reservere, låne og aflevere.

Ud over den betjente tid, er det også muligt at få hjælp ved at ringe til 87 87 34 34 indenfor følgende åbningstider: mandag - torsdag 10-19, fredag 10-18, lørdag 10-14, søndag 13-16 (kun i vinterhalvåret)

 

Lån

Du låner via selvbetjeningsautomaten. Det er vigtigt, du tjekker, at alle materialer registreres udlånt til dig. Sker det ikke, vil alarmen aktiveres, når du går ud af biblioteket.

Materialer, der ikke er registreret udlånt, når du forlader biblioteket, anses for forsvundet. Via chippen i materialerne og alarmregistreringen er det muligt at se, hvilke materialer der ikke er udlånt korrekt.

 

Aflevering

Du afleverer på selvbetjeningsautomaten. Følg instrukserne på skærmen og find via skiltene ud af, hvor du skal sætte de afleverede bøger mv.

 

Afhentning af reserveret materiale

Når du får besked om, at det, du har reserveret, står klar til dig, får du samtidigt besked om, fra hvilken dato materialet kan hentes på dit bibliotek.

Alle materialer, der er klar til afhentning, sættes op i fortløbende numre på afhentningshylden. Når du har fundet dit materiale, skal du huske at låne det på udlånsautomaten.

 

For sen aflevering

Gebyrer på for sent afleveret materiale registreres automatisk på dine låneroplysninger. Du kan betale gebyrer og evt. erstatninger hos Viborg Kommunes selvbetjeningsløsning. 

Du kan ikke låne, hvis du skylder over 100 kr.

 

Når det Åbne Bibliotek lukker

Biblioteket lukker kl. 22 og alarmen bliver aktiveret. Både 10 og 5 minutter før biblioteket lukker, vil der over højttaleren blive givet besked om, at det nærmer sig lukketid. Bibliotekets computere slukkes automatisk, og efter lukketid slukkes lyset også automatisk, og alarmen aktiveres. Er du ikke ude af biblioteket, før alarmen bliver aktiveret, vil de udgifter, biblioteket har til alarmselskabet i den forbindelse, blive overført til dig.

 

Begrænset adgang

Ved f.eks. arrangementer i biblioteket kan der enkelte dage være begrænset adgang. Dette vil du kunne se på opslag i biblioteket, ved indgangen og på hjemmesiden.

 

Kameraovervågning og registrering

Bibliotekets indgang og selve biblioteket er kameraovervåget. Dette sker både af hensyn til din og andres tryghed - og for at beskytte biblioteket og dets inventar mod hærværk og tyveri. Låneroplysninger registreret via adgangskontrollen samt billeder fra kameraerne bliver behandlet og opbevaret i henhold til gældende lovgivning.

Vinduer og døre må ikke åbnes i den selvbetjente tid, da det vil udløse alarmen.